hallo zämä
ha geschter es himbeerbier mit 12% stammwürze is gärfass gfüllt.
hüt obig hani nur no 4% restwürze,mich tüächt es goht viel z schnell oder nöd?
vergärung
Re: vergärung
Hoi Fippu und wiukomme im Forum
Chunnt haut o ganz uf d Hefe druf a, git scho Hefene wo sehr schnäu arbeite. Augemein isch d Rästzucker-Kurve nid linear, auso am Afang nimmts viu schneuer ab aus gäge Schluss.
I bi abr chli spät mit dr Antwort, mittlerwile isches ja äuä scho fasch fertig vrgärt?
Chunnt haut o ganz uf d Hefe druf a, git scho Hefene wo sehr schnäu arbeite. Augemein isch d Rästzucker-Kurve nid linear, auso am Afang nimmts viu schneuer ab aus gäge Schluss.
I bi abr chli spät mit dr Antwort, mittlerwile isches ja äuä scho fasch fertig vrgärt?
A fine beer may be judged with only one sip, but it is better to be thoroughly sure.
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Re: vergärung
Guten Abend Miteinander
Was sollte man tun wenn man denkt das die Hefe zu warm geworden ist bevor man sie rein getan hat. Ich habe überall gelesen das es dann abgetötet wird und man mit einer neuen Hefe es retten kann. Stimmt das oder soll ich lieber abwarten.
schönen Abend
Was sollte man tun wenn man denkt das die Hefe zu warm geworden ist bevor man sie rein getan hat. Ich habe überall gelesen das es dann abgetötet wird und man mit einer neuen Hefe es retten kann. Stimmt das oder soll ich lieber abwarten.
schönen Abend